RENAULT MEGANE 1400 (μοντέλο 1999)

Ερώτηση χρήστη στο forum

Τοποθέτησα σύστημα υγραερίου(romano) σε επαρχιακή πόλη πριν 6 μήνες. Τις πρώτες δύο εβδομάδες μου έσβηνε συνεχώς όταν σταματούσα σε διασταυρώσεις κλπ. Μου έκαναν κάποια ρύθμιση μέσω υπολογιστή και όλα δούλευαν ρολόι για δύο μήνες περίπου. Όταν ξεκίνησαν οι ζέστες(Ιούνιο) άρχισε πάλι να μου σβήνει μόνο στο υγραέριο και ποτέ στη βενζίνη. Λιγότερο συχνά από τις πρώτες δύο εβδομάδες. Αφού μου έκαναν διάφορες ρυθμίσεις πάλι, καθαρισμό πεταλούδας κλπ δεν διορθωνόταν. Τελικά εν κινήσει το ρύθμισαν πάλι με το λαπτοπ με αποτέλεσμα να μην σβήνει αλλά να έχει ανέβει η κατανάλωση στην βενζίνη τουλάχιστον στο διπλάσιο και το τελικό όφελος στην οικονομία να μειωθεί σημαντικά. Παίρνει καλύτερη ρύθμιση/διόρθωση;

Απάντηση από Tsopelogiannis Autogas

Αγαπητέ κύριε Αναστασίου,

Σύμφωνα με το ιστορικό που μας αναφέρετε, ενδέχεται ,κατά τον τελευταίο έλεγχο, το αυτοκίνητο να ρυθμίστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε στο ρελαντί ο κινητήρας να λειτουργεί 100% με βενζίνη.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να οφείλεται:

1. Στο σύστημα ανάφλεξης του κινητήρα, μπουζί - μπουζοκαλώδια (εάν υπάρχουν) - πολλαπλασιαστές. Σε αρχικό στάδιο, παρουσιάζεται μόνο κατά την λειτουργία του οχήματος με αέριο καύσιμο, ενώ σταδιακά εμφανίζεται με μικρότερη ένταση, και στην λειτουργία με βενζίνη.
2. Σε αρρύθμιστη ή λερωμένη πεταλούδα γκαζιού
3. Στο σύστημα υγραεριοκίνησης και πιο συγκεκριμένα:

 • Σε ελαττωματική μπεκιέρα αερίου καυσίμου
 • Σε λανθασμένη αντιστοιχία των μπεκ αερίου
 • Σε ελαττωματικό πνεύμονα
 • Σε κακή ρύθμιση – χαρτογράφηση (σχετικά με το σβήσιμο του κινητήρα σε χαμηλές στροφές , θα πρέπει να γίνει έλεγχος μήπως υπάρχει πλούσιο μίγμα – μπούκωμα)

Σε κάθε περίπτωση , θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο - αδειοδοτημένο συνεργείο, το οποίο μέσω του διαγνωστικού προγράμματος, είναι σε θέση να εντοπίσει με ακρίβεια τα αίτια και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες .

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα Βορείων Προαστίων στη Μεταμόρφωση,  ή με το κατάστημα Νοτίων Προαστίων στο Ελληνικό (για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας, http://www.tsopelogiannisautogas.gr/ ).

Τα παραπάνω αφορούν καθαρά θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν πιθανή κακοτεχνία εκ μέρους του εγκαταστάτη ή ελάττωμα συστήματος εκ μέρους του προμηθευτή.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας.

test drive static banneragiaParaskevi

test drive static banner

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

new-static-banner-04test-drive-static-banner

Tsopelogiannis franchise

clubMoreBanner

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νέα

Δείτε όλα τα νέα

tuv

Υπουγρείο Ανάπτυξης

 • 1
  Οικονομία

  Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 126€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 1513€!Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

 • 1
  Αυτονομία

  Θα ήσασταν πιο ελεύθεροι και αυτόνομοι από ποτέ χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ που με ένα κουμπί θα σας επέτρεπε να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ τον τρόπο μετακίνησής σας ανά πάσα στιγμή. Βενζίνη ή υγραέριο, εσείς αποφασίζετε!

 • 1
  Οικολογία

  Θα συμβάλλατε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σας! Αποδεδειγμένα η υγραεριοκίνηση έχει μειωμένες εκπομπές CO2, και πλήρη εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

 • 1
  Ασφάλεια

  Η υγραεριοκίνηση προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε εσάς και την οικογένειά σας, αφού επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ανάλογου κινδύνου.

 • 1
  Αποδοτικότητα

  Με την υγραεριοκίνηση το αυτοκίνητό σας όχι μόνο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά πολλές φορές εμφανίζει και ακόμη καλύτερες αποδόσεις λόγω της ποιότητας του καυσίμου και των περισσότερων οκτανίων.