GOLF V 1.4 TSI 122PS

Ερώτηση χρήστη στο forum

Καλησπέρα, έχω ένα vw golf v 1.4 tsi με κινητήρα caxa 122ps και έχω τοποθετήσει το σύστημα της landirenzo omegas direct. Γενικά δεν αντιμετωπίζω καποιο πρόβλημα στη λειτουργία παρά μόνο βλέπω οτι εντός πόλης η κατανάλωση βενζίνης είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με κίνηση εκτός πόλης. Δηλαδή σε ταξίδι εκτός πόλης παρατηρώ κατανάλωση βενζίνης περιπου 1 λίτρο στα 100χλμ ενώ εντός πόλης είναι γύρω στα 4-5 λίτρα. Είναι σα να δούλευει βενζίνη σχεδόν. Μήπως είναι ρυθμισμένο το πρόγραμμα του ετσι ωστε σε χαμηλές στροφές να δουλευει βένζινη ή μπορεί να φταίει κάτι? Γενικά πόση βενζίνη πρεπει να ψεκάζει κι αν η ποσότητα της πρεπει να αυξομειώνεται αναλογα πχ με στροφες ή με ταχύτητα στο κιβώτιο. Απο τοτε που το τοποθέτησα είναι ετσι η κατανάλωση. Αν το δουλέψω δηλαδή μόνο μέσα στην πόλη, με το ρεζερβουάρ των 55 λίτρων θα βγάλω το πολύ 1200χλμ.

Απάντηση από Tsopelogiannis Autogas

Αγαπητέ κύριε Νικολαΐδη,

Σύμφωνα με την περιγραφή του προβλήματος σας, ενδέχεται ο κινητήρας να λειτουργεί 100% με βενζίνη, στο ρελαντί. Η επιλογή αυτή ενεργοποιείται για προληπτικούς λόγους ή κρίνεται αναγκαία σε περίπτωση που ο κινητήρας παρουσιάζει αρρυθμία στο ρελαντί ή σβησίματα, εξαιτίας μικροπροβλημάτων τα οποία πιθανώς να προϋπήρχαν και πριν την τοποθέτηση του συστήματος υγραεριοκίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι προβλήματα τα οποία είναι αμελητέα σε λειτουργία με βενζίνη, γίνονται αρκετά εντονότερα σε λειτουργία υγραερίου. Πρακτικά, θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε την χρήση υγραερίου σε όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα, εφόσον δεν παρατηρούνται τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία (LANDIRENZO) , δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά για την κατανάλωση των δύο καυσίμων. Με βεβαιότητα μπορούμε να σας πούμε ότι η χρήση αερίου σε χαμηλά φορτία συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση, κυρίως εντός της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση , θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο - αδειοδοτημένο συνεργείο, το οποίο μέσω του διαγνωστικού προγράμματος, είναι σε θέση να εντοπίσει με ακρίβεια τα αίτια και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες .

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα Βορείων Προαστίων στη Μεταμόρφωση ή με το κατάστημα Νοτίων Προαστίων, στο Ελληνικό (για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας, http://www.tsopelogiannisautogas.gr ).

Τα παραπάνω αφορούν καθαρά θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν  πιθανή κακοτεχνία εκ μέρους του εγκαταστάτη ή ελάττωμα συστήματος εκ μέρους του προμηθευτή.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας.

test drive static banneragiaParaskevi

test drive static banner

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

new-static-banner-04test-drive-static-banner

Tsopelogiannis franchise

clubMoreBanner

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νέα

Δείτε όλα τα νέα

tuv

Υπουγρείο Ανάπτυξης

 • 1
  Οικονομία

  Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 126€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 1513€!Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

 • 1
  Αυτονομία

  Θα ήσασταν πιο ελεύθεροι και αυτόνομοι από ποτέ χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ που με ένα κουμπί θα σας επέτρεπε να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ τον τρόπο μετακίνησής σας ανά πάσα στιγμή. Βενζίνη ή υγραέριο, εσείς αποφασίζετε!

 • 1
  Οικολογία

  Θα συμβάλλατε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σας! Αποδεδειγμένα η υγραεριοκίνηση έχει μειωμένες εκπομπές CO2, και πλήρη εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

 • 1
  Ασφάλεια

  Η υγραεριοκίνηση προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε εσάς και την οικογένειά σας, αφού επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ανάλογου κινδύνου.

 • 1
  Αποδοτικότητα

  Με την υγραεριοκίνηση το αυτοκίνητό σας όχι μόνο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά πολλές φορές εμφανίζει και ακόμη καλύτερες αποδόσεις λόγω της ποιότητας του καυσίμου και των περισσότερων οκτανίων.