fiat stilo

Ερώτηση χρήστη στο forum

Καλησπέρα Έχω ένα fiat stilo με υγραεριοκίνηση (σύστημα lovato) Στην πρώτη εκκίνηση του κινητήρα μόλις πατήσω γκάζι αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα για λίγο.Αυτό το κάνει πριν γυρίσει στο αέριο. Μετά από λίγο το πρόβλημα διορθώνεται και λειτουργεί κανονικά. Επείσης λειτουργεί κανονικά και αν γίνει εκκίνηση με ζεστό κινητήρα. έχω αλλάξει πρόσφατα το μπροστινό μέρος του συστήματος (πνεύμονα, μπεκιέρα κι έβαλα lovato. (είχα λαντιρέτσο) Σας ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από Tsopelogiannis Autogas

Αγαπητέ κύριε Γοβατζιδάκη,

Σε συνέχεια περιγραφής σας, το συμπέρασμα που εξάγουμε είναι ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε λειτουργία βενζίνης και ειδικά στο ξεκίνημα με κρύο κινητήρα.

Με στόχο έναν πρωταρχικό έλεγχο, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το εξής:

Στο τέλος της ημέρας και πριν σβήσετε τον κινητήρα, γυρίστε την επιλογή λειτουργίας από υγραέριο σε βενζίνη και αφήστε το όχημα να λειτουργήσει για 3-4 λεπτά.

Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, μπορούν να προκύψουν τα εξής:

1. Το πρόβλημα παύει να υφίσταται
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθεί η εσωτερική στεγανότητα της μπεκιέρας, καθώς ενδέχεται να υπάρχει εσωτερική διαρροή υγραερίου προς την  πολλαπλή, με αποτέλεσμα κατά την κρύα εκκίνηση να έχουμε αστάθεια του κινητήρα   Παράλληλα, σε περίπτωση εσωτερικής διαρροής παρατηρείται ότι ο κινητήρας αργεί να ξεκινήσει. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ελεγχθεί και ο χάρτης λειτουργίας του συστήματος υγραεριοκίνησης.

2. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται
Σε αυτή την περίπτωση , θα πρότεινα να ελεγχθεί το σύστημα της πεταλούδας, της βαλβίδας ρελαντί και MAF του κινητήρα.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο - αδειοδοτημένο συνεργείο, το οποίο μέσω διαγνωστικού προγράμματος, είναι σε θέση να εντοπίσει με ακρίβεια τα αίτια και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες .

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κεντρικό κατάστημά μας στη Μεταμόρφωση (τηλ. επικοινωνίας, 2102835840) ή με το υποκατάστημά μας στο Ελληνικό (τηλ. επικοινωνίας, 2109626633 ).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή διεύθυνση και τα ωράρια λειτουργίας μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα  της εταιρείας στο www.autogastsopelogiannis.gr 

Τα παραπάνω αφορούν καθαρά θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν  πιθανή κακοτεχνία εκ μέρους του εγκαταστάτη ή ελάττωμα συστήματος εκ μέρους του προμηθευτή.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας

test drive static banneragiaParaskevi

test drive static banner

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

new-static-banner-04test-drive-static-banner

Tsopelogiannis franchise

clubMoreBanner

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νέα

Δείτε όλα τα νέα

tuv

Υπουγρείο Ανάπτυξης

 • 1
  Οικονομία

  Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 126€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 1513€!Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

 • 1
  Αυτονομία

  Θα ήσασταν πιο ελεύθεροι και αυτόνομοι από ποτέ χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ που με ένα κουμπί θα σας επέτρεπε να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ τον τρόπο μετακίνησής σας ανά πάσα στιγμή. Βενζίνη ή υγραέριο, εσείς αποφασίζετε!

 • 1
  Οικολογία

  Θα συμβάλλατε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σας! Αποδεδειγμένα η υγραεριοκίνηση έχει μειωμένες εκπομπές CO2, και πλήρη εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

 • 1
  Ασφάλεια

  Η υγραεριοκίνηση προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε εσάς και την οικογένειά σας, αφού επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ανάλογου κινδύνου.

 • 1
  Αποδοτικότητα

  Με την υγραεριοκίνηση το αυτοκίνητό σας όχι μόνο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά πολλές φορές εμφανίζει και ακόμη καλύτερες αποδόσεις λόγω της ποιότητας του καυσίμου και των περισσότερων οκτανίων.