Daewoo Matiz 2000 μοντελο

Ερώτηση χρήστη στο forum

Καλησπερα,οταν κινουμε με αεριο καποια στιγμη αναβει το check του κινητηρα (διαγνωση:ροη αερα στον κινητηρα),κοβει το αμαξι και πεφτουν οι στροφες του κινητηρα ενω με βενζινη δεν συμβαινει τιποτα απο τα παραπανω....τι μπορει να συμβαινει;;;

Απάντηση από Tsopelogiannis Autogas

Αγαπητέ Κύριε Λάτμο,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας και μετά από την περιγραφή που μας δίνετε, η ένδειξη CHECK ENGINE , ενδεχομένως να οφείλεται στην κακή καύση κατά την χρήση του αερίου καυσίμου.

Δεδομένου του ότι δεν μας αναφέρετε τον κωδικό βλάβης που εμφανίζεται, με επιφύλαξη θα μπορούσαμε να εστιάσουμε το πρόβλημα σε δύο βασικά σημεία:

1. Σε δυσλειτουργία βασικών εξαρτημάτων του κινητήρα

2. Σε δυσλειτουργία του συστήματος υγραεριοκίνησης

Στην πρώτη περίπτωση θα προτείναμε τον έλεγχο του συστήματος ανάφλεξης (μπουζί, μπουζοκαλώδια ή και πολλαπλασιαστές). Καθώς η χρήση αερίου καυσίμου, ενδέχεται να εμφανίσει τις αδυναμίες των προαναφερόμενων συστημάτων, με εντονότερη συμπεριφορά από ότι σε λειτουργία βενζίνης και με αντίστοιχη δυσλειτουργία του κινητήρα .

Στην δεύτερη περίπτωση, θα προτείναμε να ελεγχθούν τα παρακάτω:

1. Σε ελαττωματικό πνεύμονα.

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας του πνεύμονα, ενδέχεται να έχουμε μικρότερη πίεση αερίου από την προ ρυθμισμένη ή και σε χειρότερη περίπτωση την είσοδο στον κινητήρα υγρού αερίου καυσίμου.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας δεν τροφοδοτείται με την σωστή ποσότητα αερίου καυσίμου με αποτέλεσμα, να υπάρχει παρόμοια συμπεριφορά με αυτή που μας περιγράψατε.

2. Σε ελαττωματική μπεκιέρα αερίου.

Σε περίπτωση ελαττωματικής μπεκιέρας αερίου, ενδέχεται κάποιοι κύλινδροι να μην τροφοδοτούνται με την απαιτούμενη ποσότητα αερίου καυσίμου. Στην περίπτωση αυτή ο κινητήρας ρετάρει και δεν αποδίδει την προκαθορισμένη ισχύ.

3. Σε ελλειπή προγραμματισμό του συστήματος υγραεριοκίνησης

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του συστήματος και των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται, θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε κάποιο αδειοδοτημένο - εξειδικευμένο συνεργείο, προκειμένου να ελεγχθεί η σωστή λειτουργία των αναφερόμενων εξαρτημάτων και του μειωτήρα, να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος.

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα απο τα εξειδικευμένα κέντρα After Sales Service της εταιρείας μας. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα καταστήματα, μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα μας, www.tsopelogiannisautogas.gr 

Τα παραπάνω αφορούν καθαρά θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν πιθανή κακοτεχνία εκ μέρους του εγκαταστάτη ή ελάττωμα συστήματος εκ μέρους του προμηθευτή.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας.

test drive static banneragiaParaskevi

test drive static banner

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

new-static-banner-04test-drive-static-banner

Tsopelogiannis franchise

clubMoreBanner

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νέα

Δείτε όλα τα νέα

tuv

Υπουγρείο Ανάπτυξης

 • 1
  Οικονομία

  Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 126€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 1513€!Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

 • 1
  Αυτονομία

  Θα ήσασταν πιο ελεύθεροι και αυτόνομοι από ποτέ χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ που με ένα κουμπί θα σας επέτρεπε να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ τον τρόπο μετακίνησής σας ανά πάσα στιγμή. Βενζίνη ή υγραέριο, εσείς αποφασίζετε!

 • 1
  Οικολογία

  Θα συμβάλλατε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σας! Αποδεδειγμένα η υγραεριοκίνηση έχει μειωμένες εκπομπές CO2, και πλήρη εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

 • 1
  Ασφάλεια

  Η υγραεριοκίνηση προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε εσάς και την οικογένειά σας, αφού επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ανάλογου κινδύνου.

 • 1
  Αποδοτικότητα

  Με την υγραεριοκίνηση το αυτοκίνητό σας όχι μόνο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά πολλές φορές εμφανίζει και ακόμη καλύτερες αποδόσεις λόγω της ποιότητας του καυσίμου και των περισσότερων οκτανίων.