Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα CNG και LPG

Συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή CNG αποθηκεύεται στο όχημα σε δεξαμενές υψηλής πίεσης - 20 έως 25 ΜΡa (200 έως 250 bar, ή 3000 έως 3600 psi). Το φυσικό αέριο αποτελείται κυρίως από μεθάνιο και έλκεται από φρεάτια αερίου ή σε συνδυασμό με παραγωγή αργού πετρελαίου. Όπως παραδίδεται μέσω του συστήματος αγωγού, περιέχει επίσης υδρογονάνθρακες όπως αιθάνιο και προπάνιο, καθώς και άλλα αέρια όπως άζωτο, ήλιο, διοξείδιο του άνθρακα, ενώσεις του θείου και υδρατμούς. Ουσία με οσμή με βάση το θείο προστίθεται κανονικά στο CNG να διευκολυνθεί η ανίχνευση διαρροών

Υγροποιημένο αέριο πετρελαίου ή LPG (ονομάζεται επίσης Autogas) αποτελείται κυρίως από προπάνιο, προπυλένιο, βουτάνιο, και βουτυλένιο σε διάφορα μίγματα. Παράγεται ως παραπροϊόν της επεξεργασίας του φυσικού αερίου και της διύλισης πετρελαίου. Τα συστατικά του LPG είναι αέρια σε κανονικές θερμοκρασίες και πιέσεις. Σε κανονικές θερμοκρασίες και πιέσεις, το υγραέριο θα εξατμιστεί. Εξαιτίας αυτού, το υγραέριο αποθηκεύεται σε φιάλες υπό πίεση χάλυβα. Σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον αέρα, και έτσι ρέει κατά μήκος των δαπέδων.

test drive static banneragiaParaskevi

test drive static banner

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

new-static-banner-04test-drive-static-banner

Tsopelogiannis franchise

clubMoreBanner

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νέα

Δείτε όλα τα νέα

tuv

Υπουγρείο Ανάπτυξης

 • 1
  Οικονομία

  Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 126€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 1513€!Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

 • 1
  Αυτονομία

  Θα ήσασταν πιο ελεύθεροι και αυτόνομοι από ποτέ χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ που με ένα κουμπί θα σας επέτρεπε να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ τον τρόπο μετακίνησής σας ανά πάσα στιγμή. Βενζίνη ή υγραέριο, εσείς αποφασίζετε!

 • 1
  Οικολογία

  Θα συμβάλλατε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σας! Αποδεδειγμένα η υγραεριοκίνηση έχει μειωμένες εκπομπές CO2, και πλήρη εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

 • 1
  Ασφάλεια

  Η υγραεριοκίνηση προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε εσάς και την οικογένειά σας, αφού επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ανάλογου κινδύνου.

 • 1
  Αποδοτικότητα

  Με την υγραεριοκίνηση το αυτοκίνητό σας όχι μόνο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά πολλές φορές εμφανίζει και ακόμη καλύτερες αποδόσεις λόγω της ποιότητας του καυσίμου και των περισσότερων οκτανίων.