Η Ιστορία των καυσίμων

Στην Αμερική τον 19ο αιώνα τα καύσιμα διανέμονταν σε άδεια μπουκάλια αλκοόλ.

01

Στην Ευρώπη αντίστοιχα κάποιος θα μπορούσε να βρει καύσιμα στα φαρμακεία ή στα διυλιστήρια της εποχής.

02

Τα πρώτα πρατήρια καυσίμων εμφανίζονται στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Ντιτρόιτ το 1903 κυρίως λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της βιομηχανίας αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή.

03

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι αγώνες αυτοκινήτων δημιουργούν την ανάγκη σταθμών ανεφοδιασμού. Έτσι δημιουργούνται οι πρώτοι σταθμοί στον δρόμο Παρίσι – Μπορντώ.

04

Οι πρώτες μηχανικές αντλίες εμφανίζονται το 1920 προς αντικατάσταση  των χειροκίνητων.

05

Το 1947 οι αντλίες αναβαθμίζονται και αποκτούν τη δυνατότητα να υπολογίζουν την ποσότητα και την αξία του καυσίμου.

06

Το 1960 δημιουργούνται και η πρώτες εταιρίες καυσίμων με συγκεκριμένο λογότυπο και χρωματισμό.

Δύο δεκαετίες μετά, το 1980, οι αντλίες γίνονται ηλεκτρονικές και έχουν τη δυνατότητα διάθεσης όλων των τύπων καυσίμων από ένα σημείο.

Το 1990 κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτοι αυτόματοι ηλεκτρονικοί πωλητές και τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης καυσίμων.

07

Πηγές: [Σαμαράς και Συνεργάτες, Ημερίδα: Εναλλακτικές μορφές ενέργειας στην αυτοκίνηση και τις μεταφορές ]

test drive static banneragiaParaskevi

test drive static banner

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

new-static-banner-04test-drive-static-banner

Tsopelogiannis franchise

clubMoreBanner

Γνωρίστε μας καλύτερα

Νέα

Δείτε όλα τα νέα

tuv

Υπουγρείο Ανάπτυξης

 • 1
  Οικονομία

  Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 126€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 1513€!Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

 • 1
  Αυτονομία

  Θα ήσασταν πιο ελεύθεροι και αυτόνομοι από ποτέ χάρη στο διπλό ρεζερβουάρ που με ένα κουμπί θα σας επέτρεπε να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ τον τρόπο μετακίνησής σας ανά πάσα στιγμή. Βενζίνη ή υγραέριο, εσείς αποφασίζετε!

 • 1
  Οικολογία

  Θα συμβάλλατε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά σας! Αποδεδειγμένα η υγραεριοκίνηση έχει μειωμένες εκπομπές CO2, και πλήρη εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

 • 1
  Ασφάλεια

  Η υγραεριοκίνηση προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε εσάς και την οικογένειά σας, αφού επίσημες μελέτες αποδεικνύουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα ανάλογου κινδύνου.

 • 1
  Αποδοτικότητα

  Με την υγραεριοκίνηση το αυτοκίνητό σας όχι μόνο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά πολλές φορές εμφανίζει και ακόμη καλύτερες αποδόσεις λόγω της ποιότητας του καυσίμου και των περισσότερων οκτανίων.